ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Για περισσότερα από 85 χρόνια η οικογένεια Καλοταράνης δίνει ζωή, χρώμα και άνεση στους χώρους που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε.

Με την υποστήριξη μιας καταρτισμένης ομάδας στελεχών και ένα δίκτυο συνεργατών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, μας εμπνέει να εκτιμήσουμε το ζωτικό μας περιβάλλον και να το αναδείξουμε με το στυλ που μας ταιριάζει, αναβαθμίζοντας τόσο τη δική μας ζωή, όσο και των γύρω μας.

Η Καλοταράνης α.ε. διαθέτει σήμερα ένα ιδιαιτέρως διευρυμένο φάσμα υπηρεσιών διακόσμησης και κατασκευών, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υλικών, παρέχοντας πολλαπλές εναλλακτικές και τις καταλληλότερες λύσεις, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό των πελατών.

Δραστηριοποιείται στον χώρο των υλικών διακόσμησης και κατασκευών.

Ενδεικτικά, στην Καλοταράνης α.ε. θα βρείτε:

 • Χαρτιά Ταπετσαρίας
 • Υφάσματα και Κουρτίνες
 • Υφάσματα Εξωτερικής Χρήσης – Performance Fabrics
 • Δέρματα
 • Υλικά Ακουστικής και Ηχοαπορρόφησης
 • Μεταλλικές Κουρτίνες, Πλέγματα
 • Έπιπλα
 • Δάπεδα, Χαλιά
 • Αρχιτεκτονικά Υλικά
 • Φωτισμός
 • Ένδυση Σκαφών
 • Αντικέιμενα, Αξεσουάρ

Brands

Η Καλοταράνης α.ε. είναι αντιπρόσωπος των διεθνών οίκων:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

1935 - 1970

Ο Ιωάννης Καλοταράνης απελάθηκε από την Κωνσταντινούπολη το 1933 και φτάνοντας στην Καβάλα ασχολήθηκε με το εμπόριο υφασμάτων.

To 1956 ο υιός Απόστολος αποφοιτά από το Anatolia College στην Θεσσαλονίκη και προσχωρεί στην επιχείρηση.

Το κατάστημα στην οδό Ομόνοιας 77, ανακαινίζεται και με την προσθήκη των υφασμάτων επίπλωσης στην συλλογή, αποκτά μεγάλη δυναμική και πρόσβαση πλέον στην αγορά όλης της Ελλάδος. Η αύξηση στις χονδρικές πωλήσεις και η ανάγκη για ένα σύστημα διανομών ανά την Ελλάδα, υποχρεώνουν την εταιρεία στην δημιουργία αποθήκης στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως το 1970.

1970 - 1990

Συνεχίζοντας τον οικογενειακό χαρακτήρα της, η εταιρεία προσλαμβάνει την Ελισάβετ Καλοταράνη, σύζυγο του Απόστολου το 1978.

Η στροφή της εταιρείας στην σημερινή της ταυτότητα πραγματοποιείται το 1990.

Τον Σεπτέμβριο γίνονται τα εγκαίνια του νέου showroom στην παραλιακή λεωφόρο της Καβάλας. Ένα σύγχρονο showroom με αρχιτεκτονικά υλικά και επώνυμες συλλογές υφασμάτων και ταπετσαριών αποτελεί την βάση για τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθήσουνε.

1990 - 2010

Το 1996 μετά την αποφοίτηση από το τμήμα Οικονομικών του πανεπιστημίου Bucknell ο Ιωάννης Καλοταράνης νεότερος προσχωρεί στην επιχείρηση και αμέσως δραστηριοποιείται στο τμήμα των χονδρικών πωλήσεων.

Το 2001 συμμετέχει για πρώτη φορά σε διεθνή έκθεση, συμμετέχοντας στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης στο Αμερικάνικο Περίπτερο. Το 2002 κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση Furnidec στην Θεσσαλονίκη

Στο τέλος της ίδιας χρονιάς, η Ειρήνη Καλοταράνη προσχωρεί στην επιχείρηση ως operation manager. Από το 1999 και την αποφοίτηση της από το Πανεπιστήμιο Bucknell είχε εργαστεί για 3 χρόνια στο τμήμα πωλήσεων της εταιρείας Fanco.

Η συνεχώς ανοδική πορεία της Καλοταράνης α.ε. αναγνωρίστηκε το 2003, όταν βραβεύτηκε ως η καλύτερη εμπορική επωνυμία.

Τον επόμενο χρόνο εγκαινίασε το showroom της στην Σόφια (Βουλγαρία), Golobardo 17 και έπειτα στην Αθήνα, Μιχαλακοπούλου 45.

Συμμετέχει σε όλες τις γνωστές εκθέσεις του κλάδου, Linea bianca, Design lab, Xenia. Horeca, Infacoma πάντα με νέα υλικά και εντυπωσιακά περίπτερα

To 2005 το showroom της Αθήνας θα μεταφερθεί στην Κηφισιάς 206 στο Χαλάνδρι.

Το 2007 η έδρα θα μεταφερθεί στο Δοξάτο Δράμας, σε ιδιόκτητο κτήριο 2.000 τ.μ. που βρίσκεται σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων, το οποίο στεγάζει το showroom, τις αποθήκες και τις διοικητικές υπηρεσίες.

Την ίδια χρονιά στην έκθεση Infacoma θα λάβει το βραβείο περιπτέρου και καλύτερης δημιουργίας.

Το 2009 συμμετέχει για πρώτη φορά σε διεθνή έκθεση στο εξωτερικό, ενώ με το νέο εμπορικό σήμα NOMAAD κάνει κάθε χρόνο έντονη την παρουσία της στις εκθέσεις «Heimtex», Frankfurt , «Maison Objet», Paris, «100% Design», London και «ICFF», New York.

2010 - 2020

Τον Ιούλιο του 2010 σε μια μεγάλη γιορτή συμπλήρωσε τα 75 χρόνια από την ίδρυση της.

Το Καλοκαίρι του 2014 υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας και εκπροσώπησης στην Ελλάδα, του ομίλου Jab Anstoetz που περιλαμβάνει τους οίκους Jab, Calrucci, Chivasso, Soleil Bleu και Gardisette.

Η επίσημη παρουσίαση γίνεται στον ιππικό όμιλο στον Παράδεισο Αμαρουσίου τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Οι μεγάλες προσθήκες αντιπροσωπειών, η ανάγκη για χώρο προβολής αλλά και η συνεχής ανοδική πορεία στον χώρο του επαγγελματικού εξοπλισμού (contract), οδηγούν στην τρίτη μετεγκατάσταση του showroom Αθήνας.

Τον Απρίλιο του 2017 μεταφέρεται στο ισόγειο του κτιρίου Atrina στην οδό Κηφισιάς 32, στο Μαρούσι. Με 800m² εκθεσιακού χώρου και 17 θέσεις ιδιωτικού πάρκινγκ ξεκινά μια νέα σελίδα στην ιστορία της εταιρείας.